четвер, 12 квітня 2018 01:07

У РФ зростає готовність використовувати ядерний потенціал - НАТО

У РФ зростає готовність використовувати ядерний потенціал - НАТО
У НАТО стурбовані ядерним потенціалом РФ. Фото: EPU

У керівництва Російської Федерації зростає готовність використовувати свій ядерний арсенал, заявив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

"Москва підтримує режим Башара Асада в Сирії, реєструються кібератаки, навіть в урядовій мережі Німеччини. І це ще не все, що турбує: Росія модернізує свій ядерний арсенал, і бар'єр для його використання знижується", - сказав генсек НАТО в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung.

Також він заявив що наполягає на рішучих діях членів НАТО щодо Росії. Столтенберг зазначив, що санкції Північноатлантичного альянсу проти РФ не скасують до тих пір, поки керівництво Росії не змінить своєї зовнішньої політики.

"Ми дивимося на країну, яка значно модернізувалася, ми дивимося на країну, яка атакувала Україну, розгорнула свої війська в Молдові і Грузії проти волі цих країн", - сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до "відповіді" в разі ракетного удару по Сирії

Також генсек НАТО додав, що європейським країнам буде важливо "ще раз продемонструвати Москві, що це має наслідки, якщо Росія буде діяти так само, як в Криму, якщо Росія стоїть за кібератаками і порушує міжнародні правила".

Російське Міністерство оборони опублікувало відео запуску нової міжконтинентальної балістичної ракети важкого класу "Сармат". На відео видно, як злітає чорно-біла ракета. Також показали процес відділення порохового акумулятора тиску, який спрацював.

Зараз ви читаєте новину «У РФ зростає готовність використовувати ядерний потенціал - НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути