четвер, 23 червня 2022 23:48

У Путіна знайшли розкішний маєток, оздоблений напівкоштовним камінням
4

Рендер інтер'єру Садового будинку
Фото: occrp.org
Креслення екстер'єру Садового будинку
Архітектурний рендер Хатини рибалки
Архітектурний рендер «комори» на території Хатинки рибалки в Карелії

Журналісти OCCRP і "Медузи" опублікували розслідування про резиденцію президента Росії Володимира Путіна. Маєток знаходиться в Карелії біля Ладозького озера. На території декілька будинків.

Журналісти отримали доступ до тисяч листів завдяки витоку з двох будівельних компаній, що облаштовували територію навколо Хатинки рибалки. Серед них — макети, креслення, дизайн-проєкти.

Згідно з супутниковими знімками, головну скляно-дерев'яну будівлю добудували в серпні 2012 року. У 2013 році на іншому березі затоки почали зводити іншу будівлю, яку в Росреєстрі називають "коморою". Судячи з плану приміщень, до зберігання зерна вона не має жодного стосунку.

Це двоповерхова будівля з хвилеподібним дахом, яка більше нагадує будинок прийомів. Там є велика відкрита вітальня площею понад 200 кв. м. На кухні стоять мангал, казан, тандир, тепан та коптильня, як у розкішному ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ему нужно дать пожизненное!" - що зараз відбувається в хоромах Медведчука та які таємниці розкоші приховує його "золотий вагон"

Також у будинку розташована власна пивоварня з австрійським обладнанням за 345 тисяч євро, яка може виготовляти 47 літрів пива на день. На другому поверсі розташована чайна кімната з видом на Ладозьке озеро, поряд - два басейни та стежка до природного водоспаду, що впадає в затоку. Там облаштовано усамітнену альтанку. Водоспад раніше був туристичною пам'яткою, але зараз закритий для публіки.

За інформацією OCCRP, кошторис на будівельні роботи від червня 2015 року склав 187 млн рублів і при цьому не включав меблі, обробку, освітлення та вартість архітектурного і дизайн-проєкту.

Згідно з розслідуванням, на прилеглих до Хатинки рибалки територіях розташовані переважно сільськогосподарські угіддя — зокрема, форелеве господарство і ферма з розведення великої рогатої худоби, на якій вирощують биків заради мармурової яловичини.

У 2021 році там збудували професійну двоповерхову кухню на 600 кв. м, на першому поверсі якої розташовані приміщення для зберігання риби, м'яса та овочів, зони для випікання і приготування холодних та гарячих страв. На другому поверсі, ймовірно, розташовані скромні спальні працівників кухні.

Влітку 2021 поблизу почали будувати ще один будинок з видом на Ладозьке озеро.

Незважаючи на скромну назву Садовий будинок, його оздоблено натуральним напівдорогоцінним камінням лазуритом і лабрадоритом. Велику ділянку підлоги покрили мармуром Fior di Bosco, що коштує близько 110 тис. доларів. У будинку загалом шість ванн. Сантехніка для кожної коштує понад 3 млн рублів. На першому поверсі — шість спалень, у центрі будівлі — басейн із декоративним водоспадом, що падає з висоти верхнього поверху.

Судячи з документа, розробкою проєкту займалося елітне російське архітектурне агентство FullHouseDesign. Мінімальна вартість лише дизайн-проєкту для будинку такого розміру — 12 млн рублів.

У Кремлі заперечують, що російський диктатор пов'язаний із цими об'єктами або з компаніями LLCInvest. За словами місцевих жителів, зазвичай проїзд до затоки відкритий, але під час приїзду важливих гостей дорогу перекривають співробітники ФСО.

У 2014 році журналісти "знайшли" у Путіна віллу в Іспанії. Маєток знаходиться в провінції Малага недалеко від Марбельї. З території вілли можна побачити приголомшливі види на гірський хребет Серанія-де-Ронда.

Її вартість вісім років тому становила 355,5 млн грн. Загальна площа ділянки - понад 18 тисяч квадратних метрів, 400 метрів над рівнем моря і в восьми милях від пляжів Коста.

На території вілли є вертолітний майданчик, гараж більш ніж на 22 автомобіля. При цьому Путін доручив посадити на території навколо маєтку елітні виноградники. Зокрема, пляшка отриманого з них вина може коштувати понад 750 фунтів.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна знайшли розкішний маєток, оздоблений напівкоштовним камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути