Ексклюзиви
субота, 04 січня 2020 02:25

У пожежі згоріли мільйони тварин
6

Фото: NYTNS/Redux/eyevine

Близько півмільярда тварин загинуло від лісових пожеж в Австралії.

Екологи з Сіднейського університету підрахували, що з вересня 2019-го від вогню загинули 480 млн ссавців, птахів і рептилій. Вони згоріли заживо в результаті пожеж чи опосередковано через втрати середовища існування, повідомляє The Straits Times.

"Дослідження показує, що на випалених територіях тваринам не вистачає їжі та укриттів, щоб ховатися від хижаків - лисиць і диких кішок. Це призводить до різкого скорочення популяцій", - повідомив дослідник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим загрожує потепління в Україні: кліматолог назвала невтішні наслідки

Найбільше постраждали коали та кенгуру. В регіоні популяція коал зменшилась на третину. До того ж, багатьох тварин евтаназують.

"Домашня худоба й дикі тварини часто потрапляють до нас у такому стані, що немає іншого виходу, як приспати й закінчити їхні страждання", - каже доктор Меган Девідсон, генеральний директор Wildlife Victoria.

Внаслідок наймасштабніших пожеж на континенті, екзотична східна пташка знаходиться під загрозою зникнення. Птах має дуже обмежені можливості для перельоту в безпечне місце. А 2/3 популяції знаходиться в місцях з найбільшими пожежами.

Коала, яка привернула увагу по всьому світу після публікації відео її порятунку від вогню у лісовій пожежі в Австралії, померла.

Тварина не змогла одужати після опіків.

Зараз ви читаєте новину «У пожежі згоріли мільйони тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути