Ексклюзиви
неділя, 19 червня 2022 13:31

У Польщі виступили проти перенесення Євробачення-2023 у Велику Британію

У Польщі виступили проти перенесення Євробачення-2023 у Велику Британію
Польща не згодна з рішенням перенести Євробачення-2023 з України до Великої Британії. Фото: eurovision.ua

Польща не згодна з рішенням перенести Євробачення-2023 з України у Велику Британію.

Міністерство культури й національної спадщини Республіки Польща й правління польського національного телеканалу TVP опублікували спільну заяву, у якій ідеться про підтримку позиції Києва щодо проведення з Україною переговорів про пісенний конкурс.

Польська сторона висловлює жаль щодо того, що Європейський мовний союз (EBU) в односторонньому порядку позбавив Україну права на організацію конкурсу Євробачення-2023.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна може й повинна проводити Євробачення-2023" - Джонсон

"Ми запевняємо українського суспільного мовника в нашій постійній підтримці щодо пошуку такої організаційної моделі для проведення конкурсу Євробачення наступного року, яка враховуватиме участь якомога більшої частки українських учасників і продюсерів, а також аудиторії з цієї країни", - ідеться в спільній заяві міністерства й TVP.

Заяву підписали віцепрем'єр-міністр культури й національної спадщини Польщі Пьотр Глінський, а також голова й член правління TVP Яцек Курський і Матеуш Матишкович.

Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішила Європейська мовна спілка (EBU). Організатори конкурсу звернулися до Великої Британії. Обговорять можливість провести конкурс там, оскільки представник цієї країни посів друге місце, повідомили на сайті Євробачення 17 червня. Вивченням усіх можливих сценаріїв проведення конкурсу в Україні кілька тижнів займалося Суспільне.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не згодна з рішенням Європейського мовного союзу щодо неможливості проведення Євробачення-2023 в нашій країні.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі виступили проти перенесення Євробачення-2023 у Велику Британію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути