субота, 18 червня 2022 14:37

"Україна може й повинна проводити Євробачення-2023" - Джонсон

"Україна може й повинна проводити Євробачення-2023" - Джонсон
Прем'єр заявив, що Євробачення повинно відбутися в Україні. Фото: ВВС

Україна може й повинна прийняти пісенний конкурс Євробачення-2023.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон після того, як організатори оголосили, що ведуть переговори про проведення конкурсу у Великій Британії через війну, передає Тhe Guardian.

За традицією, переможець конкурсу приймає його наступного року. Втім, організатори кажуть, що гарантії безпеки, необхідні для проведення конкурсу в Україні, означають, що переговори будуть проведені з Великою Британією, яка посіла друге місце.

"Звичайно, я б хотів, щоб це було в цій країні, але факт у тому, що вони виграли, і вони заслуговують цього, і я вірю, що вони можуть це зробити, і я вважаю, що вони повинні це отримати", - сказав Джонсон журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поза правилами: Kalush Orchestra отримають новий кубок Євробачення

За його словами, конкурс можна провести в будь-якому безпечному місті України.

"Я вважаю, що Київ або будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для його розміщення. До нього ще рік. Все буде добре до того часу, коли пройде пісенний конкурс Євробачення. І я сподіваюся, що українці це зрозуміють", - сказав прем'єр.

Заява організатора Європейської мовної спілки в п'ятницю про те, що він веде переговори з британською телекомпанією BBC про проведення наступного конкурсу була зустрінута розчаруванням у Києві, який зажадав подальших переговорів.

Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що Україна не зможе прийняти Євробачення-2023.

Організатори конкурсу звернулися до Великої Британії. Обговорять можливість провести конкурс там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не згодна з рішенням Європейського мовного союзу щодо неможливості проведення Євробачення-2023 в нашій країні. За його словами, необхідні додаткові переговори.

Зараз ви читаєте новину «"Україна може й повинна проводити Євробачення-2023" - Джонсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути