Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 16:37

У німецькому бункері виявили арт-галерею

У німецькому бункері виявили арт-галерею
Кілька десятків чиїхось портретів, намальованих вугіллям прямо на стінах, знайшлися в бомбосховищі, яке німецьке командування обладнало в Мюнхені у вересні 1938 року. Фото:zik.ua

Дослідник Кріс Холлівелл виявив у Мюнхенському бомбосховищі безліч портретів, які хтось зробив вугіллям на стінах ще в 40-х роках XX ст.

Всі вони зроблені різним стилем, але намальовані з помітною майстерністю. Хоча Кріс зробив кілька вражаючих фотографій, показувати дорогу до катакомб будь-кому відмовляється, - пише Daily Mail.

Кріс Холівелл – працівник із Манчестера, який любить досліджувати різні міста та знаходити там сліди історичних подій. Нещодавно чоловік присвятив 3 дні пошукам бомбосховища у Мюнхені. Почув, що там збереглись малюнки на стінах, зроблені під час Другої світової війни. За словами Кріса, пошуки завершилися навіть більшим успіхом, ніж він очікував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалка витягнув з озера череп тварини вимерлого виду

Кілька десятків чиїхось портретів, намальованих вугіллям прямо на стінах, знайшлися в бомбосховищі, яке німецьке командування обладнало в Мюнхені у вересні 1938-го. Після війни бункер кілька десятків років був занедбаний, але тепер Кріс знайшов і сфотографував роботи невідомого художника (або художників). Дослідник вважає, що на стінах зображені обличчя людей, які ховалися в цьому сховищі під час бомбардувань міста.

Більшість замальовок зроблені вугіллям. У роки роботи бомбосховища поблизу була електростанція, яка працювала на вугіллі. На думку Кріса, робочі звідти могли ховатися в бункері та малювати портрети, щоб скрасити очікування моменту, коли закінчиться повітряна тривога. Адже мистецтво допомагає людям, які опинилися у важких ситуаціях.

Господарські приміщення будівельників пірамід знайшли археологи у Гізі в Єгипті. Одній із будівель близько 4,5 тис. років, вона служила кухнею. У другій розміщувалися жерці.

Зараз ви читаєте новину «У німецькому бункері виявили арт-галерею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути