вівторок, 23 листопада 2021 08:53

У Німеччину через Білорусь прорвались понад 10 тис. мігрантів

У Німеччину через Білорусь прорвались понад 10 тис. мігрантів
Німецько-польський кордон є внутрішнім кордоном Шенгенської зони. Фото: belta.by

З початку 2021 року поліція Німеччини виявила 10 128 нелегальних мігрантів, які в'їхали з Білорусі.

За перші три тижні листопада зафіксували 2287 випадків нелегального в'їзду мігрантів з Білорусі, пише DW з посиланням на президію федеральної поліції в Потсдамі.

За даними відомства, за період із січня по липень в Німеччину через Білорусь в'їхали загалом 26 нелегальних мігрантів, у серпні - 474, у вересні - 1903, у жовтні - 5285. Найбільший наплив мігрантів, як і раніше, спостерігається на німецько-польському кордоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плювати, що на Заході думають про мене і не визнають - Лукашенко

"На ньому із серпня спостерігається високий міграційний тиск. Нормалізація ситуації поки не передбачається", - повідомили в поліції.

Німецько-польський кордон є внутрішнім кордоном Шенгенської зони. Його можна перейти у будь-який час та будь-якій точці. На тлі конфлікту з Мінськом та збільшення потоку нелегалів федеральна поліція посилила заходи контролю у прикордонних районах.

Збільшений потік мігрантів з країн Близького Сходу до країн Євросоюзу спостерігається з травня 2021 року. Найважча ситуація у Польщі, Латвії та Литві, на територію яких через Білорусь намагаються проникнути мігранти. Європейські лідери звинувачують самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у гібридній атаці на Євросоюз у якості помсти за введені проти Мінська санкції.

Лукашенко вимагає, щоб нелегальних мігрантів з Білорусі прийняла Німеччина. Бажання біженців потрапити саме у Німеччину диктатор пояснює необхідністю їм там долікуватися. Також стверджує, що у багатьох мігрантів там родичі. 22 листопада Берлін відповів відмовою, назвавши Лукашенка фантазером.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччину через Білорусь прорвались понад 10 тис. мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути