середа, 11 травня 2022 02:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині заарештували яхту Luna російського олігарха Ахмедова за €400 млн

У Німеччині заарештували яхту Luna російського олігарха Ахмедова за €400 млн
Розкішна яхта прокремлівського мільярдера Фархада Ахмедова потрапила під санкції в німецькому Гамбурзі. Фото: novosti.az.

У порту Гамбурга затримали яхту Luna, що належить російському прокремлівському мільярдеру з Азербайджану Фархаду Ахмедову.

Він з початку квітня перебуває у санкційному списку ЄС через війну Росії проти України, повідомила німецька Süddeutsche Zeitung.

"Вартість яхти, якій зараз заборонено залишати порт до особливого розпорядження, оцінюється приблизно €400 млн. На ній дев'ять палуб, величезний басейн і невеликий підводний човен", - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські олігархи доплавалися: які яхти "гаманців Путіна" вже забрали через санкції

Перед цим Федеральне управління німецької кримінальної поліції з'ясувало, що російський олігарх Ахмедов стоїть за Ліхтенштейнським трастом, який формально вказаний власником розкішного судна. Він - колишній член Ради Федерації РФ та соратник президента РФ Володимира Путіна.

Раніше підсанкційна яхта належала російському мільярдеру Роману Абрамовичу.

Яхту підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука Royal Romance, арештовану в Хорватії, найімовірніше, виставлять на продаж, а кошти спрямують в український бюджет.

7 травня в італійському місті Марина-ді-Каррара через санкції заарештували суперяхту Шехерезада (Scheherazade), яку пов'язували з президентом РФ Путіним. Її вартість SuperYachtFan раніше оцінював в $700 млн.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині заарештували яхту Luna російського олігарха Ахмедова за €400 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути