четвер, 02 грудня 2021 22:15

У Німеччині провели Меркель з поста канцлера під панк-рок
8

У Берліні ввечері 2 грудня відбулося прощання із посадою канцлерки ФРН 67-річної Анґели Меркель, яка протягом 16 років очолювала німецький уряд.

Урочиста церемонія пройшла у формі традиційних військових проводів із запаленими смолоскипами. У ній узяли участь Збройні сили Німеччини бундесвер. Це найвищий знак поваги, який може отримати цивільна людина.

"Ці 16 років були сповнені багатьма подіями та викликами, з якими мені доводилося стикатися. Довіра – найважливіший капітал у політиці. Справедливість цього твердження особливо показала пандемія", - підкреслила Меркель у прощальній промові та подякувала всім за співпрацю.

Через пандемію кількість присутніх у дворі Міністерства оборони скоротили до 200 осіб. Запросили, зокрема, 52 міністрів чотирьох урядів Меркель різних періодів.

Фото: Reuters

Частиною церемоніалу було виконання музики на бажання особи, яку проводжають. Однією з трьох композицій, що обрала Меркель, став шлягер панк-виконавиці Ніни Гаґен зі Східної Німеччини, яким ексканцлерка вирішила підкреслити своє походження. Також прозвучали християнський гімн і пісня кінозірки 1950-х років Гільдеґард Кнеф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині назвали дату обрання наступника Меркель

Меркель керувала Німеччиною з 22 листопада 2005 року. Це на 11 днів менше рекордного терміну канцлера Гельмута Коля, який перебував на посаді 5870 днів у 1982-1998 роках. Меркель пообіцяла більше не претендувати на жодні політичні посади. Водночас у неї буде власне бюро, й вона продовжить виконувати певні представницькі функції.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині провели Меркель з поста канцлера під панк-рок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути