четвер, 01 червня 2023 14:24

У НАТО ухвалили нову заяву на підтримку України

У НАТО ухвалили нову заяву на підтримку України
Голови комітетів закордонних справ парламентів країн-членів НАТО ухвалили заяву на підтримку України. Фото: pixabay.com

Голови комітетів закордонних справ парламентів країн-членів НАТО ухвалили заяву про підтримку членства України в Альянсі.

Вони закликали глав держав й урядів провести Вільнюський саміт НАТО, щоб визначити шлях вступу України й дати чіткі та міцні гарантії безпеки для нашої держави. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заявили про роботу над втіленням української формули миру

За його словами, у заяві, зокрема, йдеться про те, що членство України у НАТО зміцнить стійкий мир не лише в Україні, а й у Європі загалом. Це також продемонструє, що Росія не має права вето на розширення НАТО, а Україна вільна обирати, до яких організацій безпеки та оборони приєднатися.

"Зазначається, що євроатлантичні цінності, які об'єднують країни-члени НАТО, нині відстоює і захищає насамперед героїчний український народ. Що Україна сьогодні є гарантом безпеки, а членство України в НАТО значно посилить Альянс", ‒ зазначив Стефанчук.

Україна вже готова стати членом НАТО. Чекає, коли Альянс буде готовий прийняти її. Про це 1 червня після прибуття у Молдову на саміт Європейської політичної спільноти сказав президент України Володимир Зеленський.

Україна та її союзники готуються до проведення саміту щодо десятикрокової "формули миру". У заході візьмуть участь представники Бразилії, Індії та Китаю. Раніше вони пропонували своє посередництво.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО ухвалили нову заяву на підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути