Ексклюзиви
четвер, 01 червня 2023 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У США заявили про роботу над втіленням української формули миру

У США заявили про роботу над втіленням української формули миру
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив про роботу над просуванням української формули миру. Фото: скріншот

Адміністрація президента США Джо Байдена активно працює над просуванням та реалізацією української формули миру із 10 пунктів, представленої президентом Володимиром Зеленським.

У тому числі США зосереджені на роботі з українською стороною у цьому плані. Про це на брифінгу сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

"Ми зосереджені на роботі з нашими українськими колегами щодо реалізації їхньої пропозиції з 10 пунктів встановлення справедливого миру. І ми побачимо, до чого це призведе", ‒ наголосив Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент відповів, чи зможе Китай стати посередником у війні з РФ

За його словами, США хочуть допомогти Україні, щоб мирні пропозиції, незалежно від того, хто їх висунув, змогли забезпечити стійкий мир.

Кірбі також він наголосив, що російський диктатор Володимир Путін не продемонстрував "реального прагнення" завершити війну проти України встановленням справедливого миру.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський ще у листопаді 2022 року представив українську формулу миру. Його пропозиції передбачають відновлення контролю України над своїми територією, повернення полонених, та покарання воєнних злочинців. В українській формулі миру також йдеться про гарантії радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки.

Україна та її союзники готуються до проведення саміту щодо десятикрокової "формули миру". У заході візьмуть участь представники Бразилії, Індії та Китаю. Раніше вони пропонували своє посередництво.

За даними західних ЗМІ, залучені до підготовки саміту миру західні дипломати, сподіваються провести його до зустрічі лідерів НАТО у Вільнюсі, запланованої на 11-12 липня.

Зараз ви читаєте новину «У США заявили про роботу над втіленням української формули миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути