четвер, 21 березня 2024 20:40

У найближчі три роки Китай планує вторгнутися до Тайваню - адмірал США

У найближчі три роки Китай планує вторгнутися до Тайваню - адмірал США
Китай може вторгнутись до Тайваню до 2027 року. Фото: pixabay.com

Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

КНР нарощує військовий та ядерний арсенал в рекордних масштабах із часів Другої світової війни, заявив очільник Індо-Тихоокеанського командування США адмірал Джон Аквіліно в інтерв'ю Bloomberg.

"Попри економічні проблеми Пекіна, його офіційний оборонний бюджет за останні роки збільшився на 16%, до 223 мільярдів доларів. Народно-визвольна армія Китаю за три роки збільшила кількість винищувачів на 400, а великих військових кораблів - на 20 одиниць. Також Китай подвоїв арсенал балістичних і крилатих ракет. Все вказує на наказ лідера Сі Цзіньпіна на зустрічі НВАК бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року", - сказав він.

Дії НВАК вказують на їхню здатність вкластися в бажані Сі терміни об'єднання Тайваню з материковим Китаєм за допомогою сили, наголосив Аквіліно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин готується до війни: КНДР здійснила нову військову провокацію

Китайські військові також відпрацьовують різні завдання, пов'язані з операціями проти Тайваню, такі як імітація оточення з морською та повітряною блокадою острова.

"Це повинно турбувати увесь світ", - наголосив адмірал США.

Американська розвідка водночас вважає, що КНР не хоче військового конфлікту через Тайвань, навіть якщо планує взяти острів під свій контроль.

Оборонний бюджет Китаю все ще менший, ніж у США. Цього місяця президент Джо Байден запропонував бюджет Пентагону на 2025 фінансовий рік у розмірі $850 млрд.

Минулого місяця Пекін наголошував, що не визнає жодних заборон або обмеженого доступу для китайських рибальських суден до вод навколо островів Цзіньмень.

Тайбей має великий військовий гарнізон на островах Цзіньмень. Води району патрулює берегова охорона Тайваню. Міністр оборони Тайваню Чіу Куо-ченг, виступаючи в парламенті, висловив занепокоєння, що ситуація навколо Цзіньмень може призвести до ескалації.

Цзіньмень був місцем кількох великих зіткнень після громадянської війни, в результаті якої материковий Китай і Тайвань розділилися. Пекін водночас вважає самокерований з 1949 року острів частиною своєї території.

Раніше лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін закликав військових поглибити планування бойових дій, щоб збільшити шанси на перемогу в "реальній війні".

Світ вступив у новий період потрясінь і змін, а ситуація з безпекою в Китаї стала нестабільною і невизначеною, заявив він під час інспекційної поїздки до штабу командування Східного театру воєнних дій армії КНР у провінції Цзянсу. Це командування відповідає за безпеку східного Китаю, включаючи Східно-Китайське море і Тайванську протоку.

Зараз ви читаєте новину «У найближчі три роки Китай планує вторгнутися до Тайваню - адмірал США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути