Ексклюзиви
середа, 11 травня 2022 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС оцінили ймовірність запровадження Путіним воєнного стану в РФ

У МВС оцінили ймовірність запровадження Путіним воєнного стану в РФ
Наразі російський диктатор ще боїться проводити офіційну мобілізацію, а тому пробує йти шляхом прихованої мобілізації. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін найближчим часом навряд чи запровадить у Росії воєнний стан.

Ідея мобілізації дуже непопулярна серед російського населення, заявив у середу радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі одного з українських телеканалів.

"Путін, за логікою, мав би спробувати зробити ще один ривок, і якщо той не вдасться, тоді говорити про мобілізацію або воєнний стан щонайменше у частині регіонів, зокрема, у прикордонних областях з Україною. Якщо говорити про те, що таке воєнний стан, то це дуже жорсткі обмеження. Росія перетвориться в абсолютний концентраційний табір. Це абсолютно жорстка вертикаль, драконівські правила, починаючи від проживання і закінчуючи можливістю конфісковувати абсолютно все, що є у людей. І це, безумовно, мобілізація", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка США окреслила головні цілі Путіна у війні проти України

Наразі російський диктатор ще боїться проводити офіційну мобілізацію, а тому намагається йти шляхом прихованої мобілізації. У відповідь на запитання, чи може бути ривок РФ здійснено з використанням тактичної ядерної зброї, Денисенко сказав, що виключати нічого не слід.

"Виключати це ми не можемо. Але поки що ймовірність цього досить низька. Якщо Путін застосує тактичну ядерну зброю, наприклад, на Харківщині, то це може вдарити і по самій Росії. Бо вітер, якщо він піде у сторону РФ, пожене радіаційні хмари і на Бєлгородщину. Тож у цьому випадку тут теж багато питань, чи захоче він це робити, особливо на Харківщині або на Донеччині", - додав він.

У Бєлгородській області Російської Федерації запровадили до 25 травня жовтий рівень терористичної небезпеки. 27 квітня губернатор Бєлгородської області повідомив, що в районі села Стара Нєлідовка горить склад боєприпасів, за попередніми даними. А 1 травня у цій же російській області сталася пожежа на території одного з об'єктів Міністерства оборони РФ.

Розвідка США не вірить, що Путін застосує ядерну зброю, але цілі його сягають далеко за межі Донбасу. У найближчій перспективі Путін планує захопити Донецьку та Луганську області, взяти під контроль місто Херсон та потенційно розширити сухопутний шлях у невизнане Придністров'я. Водночас розвідувальна спільнота вважає, що для досягнення Придністров'я Путіну потрібно буде провести повну мобілізацію всередині Росії, чого він досі не зробив.

Зараз ви читаєте новину «У МВС оцінили ймовірність запровадження Путіним воєнного стану в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути