середа, 11 травня 2022 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка США окреслила головні цілі Путіна у війні проти України

Розвідка США окреслила головні цілі Путіна у війні проти України
Розвідка США не вірить, що Росія застосує ядерну зброю. Фото: eastnews.ua

Розвідувальна спільнота Сполучених Штатів Америки вважає, що найближчими місяцями повномасштабна війна президента Росії Володимира Путіна в Україні, ймовірно, стане непередбачуванішою та ескалаційнішою.

Про це у вівторок заявила Конгресу США директорка національної розвідки Авріл Хейнс, яка також окреслила похмуру і невизначену картину наступного етапу російського вторгнення, пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засідання на американській базі "Рамштайн" щодо України стануть регулярними

"Наступний крок Путіна буде важко передбачити частково тому, що російський диктатор стикається з невідповідністю між своїми амбіціями та поточним потенціалом військових РФ", - сказала вона.

Хейнс зауважила, що ситуація в Україні може "підвищити ймовірність" того, що президент Путін почне діяти рішучіше.

"Включаючи зокрема запровадження воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва чи потенційну ескалацію воєнних дій", - додала вона.

Розвідка США не вірить, що Путін застосує ядерну зброю, але цілі його сягають далеко за межі Донбасу. У найближчій перспективі Путін планує захопити Донецьку та Луганську області, взяти під контроль місто Херсон та потенційно розширити сухопутний шлях у невизнане Придністров'я. Водночас розвідувальна спільнота вважає, що для досягнення Придністров'я Путіну потрібно буде провести повну мобілізацію всередині Росії, чого він досі не зробив.

"Навіть якщо росіяни досягнуть успіху, ми не впевнені, що бойові дії на Донбасі фактично покладуть край цій війні", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 11 травня, Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону, який передбачає додаткове виділення рекордних майже $40 млрд.

Більш як $20 млрд з пакету має надійти Україні у вигляді військової допомоги. Документ підтримали 368 осіб, 57 висловилися проти. Після ухвалення документу Сенатом його має підписати глава Білого дому.

.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США окреслила головні цілі Путіна у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути