Ексклюзиви
пʼятниця, 08 травня 2020 07:45

У лауреатів Пулітцерівської премії треба забрати нагороди - Трамп

У лауреатів Пулітцерівської премії треба забрати нагороди - Трамп
Президент США Дональд Трамп заявив, що у лауреатів Пулітцерівської премії, які писали про змову його штабу з Росією, потрібно відібрати їхні нагороди.Фото: REUTERS

У лауреатів Пулітцерівської премії, які писали про змову штабу Дональда Трампа з Росією, потрібно відібрати їхні нагороди.

У статтях, за які були присуджені премії, міститься неправдива інформація. Про це заявив у президент США.

"Пулітцерівські премії повинні бути повернуті, тому що ви знаєте, що вони були присуджені несправедливо. Пулітцерівський комітет, або будь-хто інший, хто вручає призи, будуть зганьблені до того часу, поки вони не заберуть їх назад. Тому що журналісти отримали Пулітцерівські премії за те, що в підсумку виявилося фейковими новинами", - цитує Трампа The Washington Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби США попереджають про втручання Росії у майбутні вибори президента

На його думку, ті, хто удостоївся Пулітцера цього року, "не журналісти, а шахраї", яких потрібно змусити повернути премії назад, тому що "всі вони були неправі".

"Ви переконалися в цьому сьогодні, після публікації нових документів. У них абсолютно очевидно, що не було ніякої змови з Росією", - заявив президент.

Як зазначає видання, під публікацією нових документів мається на увазі припинення розслідування кримінальної справи проти колишнього радника Трампа з національної безпеки Майкла Флінна. Справа проти Флінна була одним із основних складових розслідування про російське втручання в американські вибори 2016 року, перемогу в яких здобув Трамп.

Лауреатів Пулітцерівської премії оголосили в США 4 травня. Серед переможців опинилися журналісти газети The New York Times, що отримали відразу три нагороди. Як відзначили в оргкомітеті премії, видання було відзначено в номінації Міжнародна журналістика "за набір захоплюючих історій, написаних з великим ризиком і викривають хижацтво режиму Володимира Путіна".

Зараз ви читаєте новину «У лауреатів Пулітцерівської премії треба забрати нагороди - Трамп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути