вівторок, 05 травня 2020 11:31

Спецслужби США попереджають про втручання Росії у майбутні вибори президента

Спецслужби США попереджають про втручання Росії у майбутні вибори президента
Росія може застосовувати економічні та ділові важелі і багато інших методів. Фото:pixabay

Документ із попередженням про можливі спроби Росії втрутитися в президентські вибори США розіслали штатам Міністерство внутрішньої безпеки США і ФБР.

В службовій записці пишуть про вісім можливих методів російського втручання, а рівень їх загрози оцінюють як "високий" і "помірний", повідомляє Associated Press.

Як приклад загроз "високого" рівня, наводять можливу хакерську атаку і витік інформації. Схоже трапилося 2016 року при зламі серверів Національного комітету Демократичної партії США. Американські спецслужби вважають, що ту кібератаку провели хакери з Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентські вибори в США: Клінтон публічно підтримала Байдена

Також Росія може застосовувати економічні та ділові важелі, просувати свої інтереси за допомогою фейкових акаунтів у соцмережах або використовувати контрольовані державою ЗМІ. У Міністерстві внутрішньої безпеки США вважають, що таким чином Росія зможе поширювати серед цільової аудиторії теми, пов'язані з виборами.

У список "помірних" загроз включили можливі маніпуляції з базами даних виборців та системами підрахунку голосів, фінансова підтримка кандидатів на посаду президента США, а також таємні консультації з представниками їхніх кампаній.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада 2020 року. Головними претендентами є нинішній глава Білого дому Дональд Трамп і колишній віцепрезидент США Джо Байден.

Комітет Сенату США з питань розвідки підтвердив висновки американської розвідки щодо втручання 2016 року Росії у вибори президента США. Росія намагалася нашкодити репутації тоді ще держсекретаря США Гілларі Клінтон та допомогти іншому кандидату у президенти Дональду Трампу. А манера й агресивність Москви під час втручання в американські вибори були безпрецедентними.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби США попереджають про втручання Росії у майбутні вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути