вівторок, 05 травня 2020 10:29

Назвали лауреатів Пулітцерівської премії-2020

Назвали лауреатів Пулітцерівської премії-2020
У США назвали лауреатів Пулітцерівської премії-2020. Фото: скріншот з відео

У США 4 травня оголосили лауреатів Пулітцерівської премії-2020.

За повідомлення на сайті премії газета The New York Times отримала нагороду за серію матеріалів про режим Путіна, серед них є репортаж з України..

Видання отримало нагороду в номінації "Міжнародний репортаж" за 8 матеріалів про ймовірне втручання Російської Федерації у справи інших країн. У серію ввійшов репортаж про вбивство 2016 року у Рівному українського військового Івана Мамчура на замовлення ФСБ Росії.

Нагороди отримали матеріали статті про отруєння бізнесмена Еміліяна Гебрева в Болгарії, російські інтереси в конфліктах у Лівії та Центральноафриканській Республіці, про бомбардування лікарень та інших цивільних обʼєктів російською авіацією в Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Оскар" тимчасово допустять фільми, що не виходили в прокат

Кращим журналістським розслідуванням назвали серію публікацій New York Times про таксистів міста.

Премію "За служіння суспільству" отримала газета Anchorage Daily News за спільні журналістські розслідування з виданням ProPublica про роботу поліцейських на Алясці.

За найкращі матеріали на внутрішньополітичну тематику нагороду отримали співробітники ProPublica за серію статей про проблеми на 7-му флоті ВМС США, а також журналісти видання Seattle Times за матеріали про помилки при проєктуванні літаків Boeing 737 MAX.

У номінації "Роз'яснювальний репортаж" кращим стало видання The Washington Post із серією матеріалів про "жахливий вплив екстремальних температур на планету", "Новинна фотографія" - агентство Reuters за світлини протестів у Гонконзі 2019 року.

В Україні вчетверте відбулася церемонія вручення Національної кінопремії "Золота дзиґа". Через карантинні обмеження проходила в онлайн-форматі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали лауреатів Пулітцерівської премії-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі