середа, 29 квітня 2020 11:54

На "Оскар" тимчасово допустять фільми, що не виходили в прокат

На "Оскар" тимчасово допустять фільми, що не виходили в прокат
За правилами Американської кіноакадемії, номінуватися на "Оскар" можуть тільки фільми, які побували в прокаті в кінотеатрах Лос-Анджелеса не менше 7 днів поспіль і показувалися як мінімум 3 рази в день Фото: reuters

Організатори "Оскара" дозволили відбирати на премію фільми, що не виходили в прокат і демонструвалися лише онлайн.

За правилами Американської кіноакадемії, номінуватися на "Оскар" можуть тільки фільми, які побували в прокаті в кінотеатрах Лос-Анджелеса не менше 7 днів поспіль і показувалися як мінімум тричі на день. Але голлівудські кінотеатри закриті з 16 березня через карантин, пише Медуза.

Кіноакадемія дозволила номінувати фільми, які планувалися до прокату, але вийшли тільки в стрімінгах і сервісах відео за запитом. Нове правило діятиме, поки влада не дозволить відкрити кінотеатри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Триває безкоштовний онлайн-фестиваль європейського кіна

"Академія твердо вірить, що немає кращого способу відчути магію кіно, ніж побачити його в кінотеатрі. Наша прихильність цьому незмінна і непохитна. Проте, трагічна пандемія Covid-19 вимагає цього тимчасового виключення з наших правил відбору нагород", - пише президент Кіноакадемії Девід Рубін.

Чотири "Оскари" отримала драма "Паразити" південнокорейського режисера 50-річного Пон Джун Хо. Картину, зокрема, відзначили як "найкращий фільм". Сім'я живе в напівпідвалі, заробляє збиранням картонних коробок для піци. Несподівано сину випадає нагода попрацювати репетитором англійської мови в доньки власника ІТ-компанії. Підробляє університетський диплом і документи. Поступово обманом влаштовує до багатіїв усю родину. Користуючись довірою господарів, маніпулюють ними, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «На "Оскар" тимчасово допустять фільми, що не виходили в прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути