Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2021 13:13

У Кремлі озвучили теми переговорів Байдена і Путіна

У Кремлі озвучили теми переговорів Байдена і Путіна
Байден і Путін зустрінуться 16 червня о 13:00 у Женеві. Фото: Reuters

Зустріч президента США Джо Байдена і глави РФ Володимира Путіна запланована на 16 червня на 13:00 у Женеві. Сторони мають обговорити "практично всі теми, які хвилюють" обидві країни.

Про це заявив помічник Путіна Юрій Ушаков, пише РБК.

За його словами, глава РФ приїде до Женеви в середу. На віллі La Grange його зустріне президент Швейцарії Гі Пармелен. Пізніше туди приїде Байден. Після церемонії фотографування та виступу Пармелена почнеться саміт.

"Переговори заплановані з трьох частин. Перша – бесіда у вузькому складі, потім у розширеному. Потім невелика перерва на чай та каву і продовження переговорів", - прокоментував Ушаков.

Після цього президенти виступлять на окремих пресконференціях. Після завершення саміту Путін зустрінеться зі швейцарськими колегами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відмовився проводити спільну з Путіним пресконференцію - відома причина

У російську делегацію на переговорах з американською стороною, крім Ушакова, увійдуть глава російського МЗС Сергій Лавров, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, посол Росії в США Анатолій Антонов, глава Генштабу Валерій Герасимов і заступник голови МЗС Сергій Рябков. Також на них запросили заступника голови Адміністрації президента Росії Дмитра Козака і спецпредставника з сирійського врегулювання Олександра Лаврентьєва.

За словами Ушакова, в переговорах у вузькому складі з російської сторони братиме участь Лавров, з американської - держсекретар Ентоні Блінкен.

Ушаков запевнив, що президенти обговорять "практично всі теми, які хвилюють нас і американську сторону", зокрема стан і перспективи розвитку російсько-американських відносин, питання стратегічної стабільності, боротьбу з кіберзлочинністю, проблематику економічного співробітництва, клімат і Арктику.

Потім Путін і Байден обговорять регіональні проблеми: Близький Схід, Сирію, Лівію, ситуацію навколо іранської ядерної програми, Афганістан, Корейський півострів, Нагірний Карабах і Україну. Ушаков не виключив, що лідери можуть торкнутися й інших питань, наприклад Білорусі й Олексія Навального.

Президент США Джо Байден зібрав групу експертів із питань Росії перед самітом із лідером РФ Володимиром Путіним. Експерти порекомендували Байдену відмовитися від спільної пресконференції з главою Кремля після перемовин.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі озвучили теми переговорів Байдена і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути