середа, 24 листопада 2021 07:13

У Колумбії конфіскували рекордну партію кокаїну
5

Колумбійська армія вилучила у повстанців 10 т кокаїну на суму понад $300 млн, що є найбільшою партією наркотиків цьогоріч.

Знищили також дві нарколабораторії, заявив у вівторок міністр оборони Колумбії Дієго Молано, пише Reuters.

"Конфіскований кокаїн і лабораторії належали повстанцям Національної визвольної армії (ELN). Їх знайшли на південному сході країни в сільській зоні муніципалітету Саманієго, розташованому в колумбійській провінції Наріно неподалік від кордону з Еквадором", - сказав він.

Фото: Reuters

Попри десятиліття боротьби із наркоторгівлею, Колумбія залишається провідним світовим виробником кокаїну та зазнає постійного тиску США щодо зменшення розміру врожаю коки - головного інгредієнту наркотику, а також виробництва кокаїну.

Торгівля наркотиками допомагає фінансувати незаконні збройні угруповання в Колумбії на тлі тривалого внутрішнього збройного конфлікту, у результаті якого загинули понад 260 тис. людей. Окрім ELN, до наркоторгівлі та злочинних угруповань причетні також колишні члени демобілізованих партизанів FARC, які відкидають мирну угоду 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці в подружжя вилучили наркотики на понад 1 млн грн

Під час найбільшого за 15 років арешту наркотиків в Португалії, влада Лісабона і Мадриду вилучили з парусної яхти в океані 5,2 т кокаїну на $235 млн. Це світовий рекорд вилучених наркотиків із парусної яхти.

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії конфіскували рекордну партію кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути