Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2021 11:24

У Китаї вже понад мільярд вакцинованих

У Китаї вже понад мільярд вакцинованих
Вакцинація студентів в китайському місті Нанкін 15 вересня / Getty Images

Китай повністю вакцинував проти Covid-19 більш як мільярд людей - понад 70% населення.

Він випереджає в цьому США і країни Європи, незважаючи на відсутність найближчих планів щодо пом'якшення одних із найсуворіших у світі заходів карантину. Про це пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Covid-вакцинованих виділили спецвагони в потягах

Станом на 15 вересня в Китаї ввели 2,16 млрд доз. Повністю вакциновані більш як 1,01 млрд осіб. Це майже через 10 місяців після того, як країна почала найбільшу кампанію вакцинації у своїй історії. У країні розроблені сім різних вакцин.

Успіх китайської стратегії не запобіг спалахів хвороби в останні місяці. Залишаються питання про те, наскільки вакцини ефективні, особливо проти новітніх штамів вірусу.

За темпами вакцинації Китай - лідер серед найбільших економік світу. Трохи більш як половина населення США і Японії повністю вакциновані. Тоді як у Великій Британії та Німеччині цей показник перевищує 60%. В Індії щонайменше 15%.

Китай домігся ще більшого успіху в мегаполісах. Понад 97% дорослих в столиці Пекіні повністю вакциновані. Близько 80% у фінансовому центрі Шанхаї та в сусідній провінції Чжецзян. На відміну від них, у внутрішніх провінціях і на віддаленому заході рівень вакцинації нижче. На Китай припадає більше третини з 5,18 млрд щеплень, зроблених у світі. Пекін також експортував 800 млн доз по світу.

Епідеміологи Китайського центру з контролю і профілактики захворювань неодноразово заявляли, що вакцинація повинна поєднуватися з наявними обмеженнями, щоб запобігти новим спалахам. Досі вакцинація врятувала більшість людей від важких форм захворювань.

Італія має намір вимагати від усіх працівників державного і приватного секторів мати сертифікати вакцинації проти Covid-19 Green Pass з середини жовтня. Green Pass - цифровий або паперовий сертифікат, що підтверджує, що люди вакциновані або мають негативний результат тесту на коронавірус, або недавно вилікувалися від Сovid-19.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї вже понад мільярд вакцинованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути