понеділок, 03 квітня 2017 12:43

У катастрофі під Смоленськом звинуватили російських диспетчерів

У катастрофі під Смоленськом звинуватили російських диспетчерів
У катастрофі під Смоленськом звинуватили російських диспетчерів. Фото: РИА Новости

Генпрокуратура Польщі висунула звинувачення російським диспетчерам. Стверджує, що вони умисно спровокували авіакатастрофу під Смоленськом.

Також у цьому звинувачують "третю особу", яка перебувала у вежі управління польотами, повідомляє lenta.ru із посиланням на Polska Agencja Prasowa.

Варшава найближчим часом звернеться до Москви із запитом про правову допомогу для допиту російських авіадиспетчерів. Про це заявив заступник генпрокурора Польщі Марек Пощенек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські слідчі зібралися до Росії

Польський урядовий літак Ту-154 з 96 високопоставленими урядовцями на борту розбився 10 квітня 2010 року під час заходу на посадку на військовому аеродромі в російському Смоленську. Звідти польська делегація планувала вирушити на заходи до 70-ї річниці Катинської трагедії. Серед загиблих були президент Польщі Лех Качинський з дружиною. Польська та російська комісії експертів озвучили основною причиною трагедії помилку пілотів. Минулого року Польща відновила розслідування катастрофи. Припускають, що вона стала наслідком організованого замаху на життя польського президента.

Зараз ви читаєте новину «У катастрофі під Смоленськом звинуватили російських диспетчерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути