понеділок, 11 червня 2018 18:34

У Грузії заарештували соратника Саакашвілі

У Грузії заарештували соратника Саакашвілі
Поліція затримала шістьох мітингарів за непокору правоохоронцям та дрібне хуліганство

14 діб адміністративного арешту присудили соратнику колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Звіаду Куправі. Він - серед шести учасників протесту під будівлею параламенту у грузинській столиці Тбілісі, яких затримали правоохоронці 11 червня.

Сутички розпочалися з демонтажа наметового містечка по проспекту Шота Руставелі. Його активісти встановили вчора. Учасників затримали через дрібне хуліганство та відмову підкорятися поліції, повідомляє Грузия online.

Люди повідомляють про затримання лідера опозиційної партії "Єдиний національний рух" Ніка Меліа та місцеві депутати. Правоохоронці заперечують затримання Мелії,

Один із 6 затриманих в ході акції перед парламентом знаходиться в розшуку за крадіжку з 5 червня. Інший відбуває термін за крадіжку умовно з 2016-го, пояснюють правоохоронці. Також затримали громадянина Казахстану, розшукуваний за "червоним циркуляром" (ордером на арешт) Інтерполу за розбій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні є енергія для еволюційних процесів - Ека Ткешелашвілі

На судовому процесі щодо обрання запобіжного заходу Куправа заявив, що влада намагається позбутися від нього.

"Рішення про моє затримання прийняв особисто міністр. Моє затримання є політичним, влада хоче, щоб я відійшов від цих процесів. Цьому служить і чорний піар урядових каналів" - заявив.

Близько 18:00 Куправа та інші затримані залишили засідання суду на знак протесту.

Куправа назвав суддю "зондерсуддею". Заявив, що суд керується владою. Процес є фарсом, суддя все одно посадить його за ґрати за адміністративне правопорушення.

Його заочно засудили до 14 діб адміністративного арешту.

Мітинги під будівлею парламенту тривають з 31 травня. Люди вимагають прозорого розслідування убивства двох підлітків під час шкільної бійки у грудні минулого року. Домагаються відставки прем'єр-міністра ­Георгія Квірікашвілі.

1 червня суд засудив двох обвинувачених у вбивстві до 10,5 та дев'яти років позбавлення волі. Люди переконують - винуватців більше. Крім того, правоохоронці не вживають заходів щодо людей, які покривали убивць.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії заарештували соратника Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути