пʼятниця, 15 червня 2018 20:38

У Греції закликали до військового перевороту

У Греції закликали до військового перевороту
Один із грецьких депутатів закликав військових до заколоту. Фото: Кадр відеотрансляції з парламентського телебачення Греції

Член грецького парламенту депутат від ультраправлї партії "Золота зоря" ("Хрісі авгі") Константінос Барбарусіс закликав до військового перевороту

Депутат звернувся до військових з закликом скинути нинішню владу, аби не була підписана угода про перейменування Македонії, повідомляють РИА Новости.

Заява прозвучала під час обговорення в парламенті питання про недовіру уряду.

"Я закликаю керівництво збройних сил втрутитися і заарештувати прем'єр-міністра Алексіса Ціпраса, (міністра оборони) Паноса Камменоса і (президента) Прокпоіса Павлопулоса, щоб не допустити зради", - заявив Барбарусіс із трибуни.

Керівництво партії негайно виключило депутата з фракції. Ці висловлювання не відповідають лінії партії, заявив лідер "Золотий зорі" Нікос Міхалоліакос. Депутата звинуватили у кримінальному злочині. Закликали позбавити його недоторканності. Міністр оборони подав заяву в прокуратуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії заарештували соратника Саакашвілі

В ситуації винна праворадикальна партія "Нова демократія". Вона закликала до націоналізму і відкрила скриньку Пандори, заявив офіційний представник уряду Дімітріс Тзанакопулос.

Близько 1,5 тис. людей мітингували під будівлю парламенту Македонії у столиці країни Скоп'є 13 червня. Люди невдоволені погодженою із Грецією новою назвою країни "Північна Македонія". Учасники співали патріотичні пісні. Запалювали піротехніку. В руках тримали плакати "Відставка Заєва", "Зустріч для зрадників", "Ми не давали цієї назви". Серед мітингарів були люди із закритими обличчями. Деякі з них погрожували журналістам. У будівлю парламента кидали пляшки, банки та каміння. Мітинг тривав близько двох годин

Республіка Македонія погодилася змінити свою назву після 27 років суперечок із сусідньою Грецією. Про це повідомив прем'єр-міністр Зоран Заєв на прес-конференції у столиці Скоп'є ввечері 12 червня. Тепер країна називатиметься Північна Македонія. Це рішення відкриє їй шлях до ЄС та НАТО, вважають експерти.

16 червня на озері Преспа на кордоні двох країн глави МЗС повинні були підписати договір про перейменування. Його мають схвалити на засіданнях парламентів та всенародних референдумах.

Президент Македонії Георге Іванов заявив, що не буде підписувати прийнятий парламентом документ. Він містить забагато поступок, говорить. У такому разі угоду повернуть до парламенту. Якщо депутати підтримають її вдруге, Іванов буде змушений підписати.

Зараз ви читаєте новину «У Греції закликали до військового перевороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути