Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2022 16:18

У Євросоюзі планують запровадити нові правила подорожей

Країни Євросоюзу планують запровадити новий підхід до подорожей під час пандемії.

Очікується, що правила ґрунтуватимуться на оцінці ризиків для здоров'я мандрівника, а не на країні відправлення, повідомляє Politico із посиланням на дипломатичні джерела в ЄС.

"На туристів, які мають Covid-сертифікат, не розповсюджуватимуться вимоги для здавання додаткових тестів або проходження карантину. Водночас кожна окрема країна Євросоюзу, як і раніше, зможе запроваджувати додаткові заходи для поїздок", - йдеться у повідомленні.

Можливе оновлення правил почали обговорювати у листопаді. Після того, як у Єврокомісії запропонували використати "особистісний підхід" до поїздок усередині ЄС. За словами чиновників, люди з сертифікатом про щеплення "не повинні зазнавати додаткових обмежень на поїздки, звідки б вони не прибули".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, де найбільше лютує Covid-19

Автор: ecdc.europa.eu
  У Євросоюзі планують змінити правила мандрівок
У Євросоюзі планують змінити правила мандрівок

Країни все ще можуть запровадити додаткові заходи щодо подорожей із регіонів, які на карті Європейського центру профілактики та контролю за захворюваннями віднесені до темно-червоних зон високого ризику. Станом на 20 січня до таких належить більшість країн ЄС.

Кольори карти зображають ризик для здоров'я шляхом підрахунку нових випадків, показників тестування та показників позитивних результатів. Після внесення змін на карті також буде враховано рівень вакцинації в регіоні.

За словами одного з дипломатів ЄС, запропоновані зміни до карти все ще обговорюються. Нову рекомендацію планують розглянути на засіданні Євроради наступного вівторка.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує урядам країн скасувати або зняти обмеження на міжнародні поїздки, запроваджені через Covid-пандемію. Швидке поширення Covid-штаму Omicron свідчить, що заходи, які працювали раніше, не є ефективними проти нових викликів.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі планують запровадити нові правила подорожей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути