понеділок, 18 лютого 2019 11:21

У Європі відмовились від російських літаків

У Європі відмовились від російських літаків
Ірланська авіакомпанія відмовилась від російських літаків

В Ірландській авіакомпанії CityJet відмовилися від використання російських літаків Sukhoi Superjet 100. Інформацію про експлуатацію семи таких літаків, отриманих упродовж 2016-2017, прибрали із офіційного сайту у розділі "Флот". Тепер там вказані лише іноземні судна: 25 Bombardier CRJ900 і 13 Avro RJ85. Були єдиними експлуататорами цих літаків у Європі.

Сім літаків SSJ 100, які використовувала ірландська авіакомпанія, можуть бути повернені авіакомпанії "Азимут", яка базується в Ростові, повідомляє російське видання "Ведомости".

"У нас є інший європейський замовник (словенська Adria Airways – ред.), якому ми хочемо поставити 15 бортів протягом двох з гаком років. Тому не виключаємо того, що можемо і закінчити нашу історію взаємин з CityJet", - заявляв у грудні президент "Цивільних літаків Сухого" (ЦСС) Олександр Рубцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські Су-24 озброять крилатими ракетами "Нептун"

У січні 2019 року стало відомо, що Іран не може отримати 40 російських літаків Sukhoi Superjet 100 через відмову Міністерства фінансів США видати експортний сертифікат. Більше 10% комплектуючих SSJ-100 виробляються у США, тому для постачання російських літаків потрібен дозвіл Вашингтону. Виробник SSJ-100 намагається знизити число американських комплектуючих, але це може зайняти багато часу Іранські авіакомпанії Iran Air Tours і Iran Aseman Airlines уклали контракти на купівлю 40 російських літаків Sukhoi Superjet 100. Ціна одного такого літака становить $50,5 млн. Тож вартість 40 лайнерів становить більше $2 млрд.

У Єгипті в листопаді розбився літак МіГ-29 виробництва Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Європі відмовились від російських літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути