неділя, 17 лютого 2019 18:30

Українські Су-24 озброять крилатими ракетами "Нептун"

Українські Су-24 озброять крилатими ракетами "Нептун"
Українські Су-24 озброять крилатими ракетами "Нептун" / фото: militarizm - LiveJournal

В якості повітряного носія для української крилатої ракети "Нептун" обрано бомбардувальник Су-24М.

Повітряний варіант ракети другий на черзі після розробки берегового комплексу, повідомив генеральний директор КБ "Луч" Олег Коростельов в інтерв'ю Цензор.

"В якості повітряного носія "Нептуна" обраний літак Су-24М. Це досить потужна і важка машина для того, щоб озброїти її крилатою ракетою. У цьому році ми почнемо займатися проектуванням. А в наступному році плануємо перейти до практичного втілення.

Перший варіант ракетного комплексу "Нептун" в наземному виконанні, для прикриття акваторії Чорного і Азовського морів, буде готовий на початку наступного року. Тоді ж очікується постановка крилатої ракети на озброєння. Його розробка обійдеться приблизно у $20 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вистрілив та забув" - в Україні модернізують ракету для бойових літаків

Морською платформою стане ракетний катер типу "Лань". Розробку корабельного комплексу планується завершити протягом наступних 2 років.

Перше зображення модернізації фронтового винищувача МіГ-29 до версії МУ2 з'явилось у мережі. Воно зроблене у цеху Львівського авіаційного заводу.

Зараз ви читаєте новину «Українські Су-24 озброять крилатими ракетами "Нептун"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути