неділя, 11 липня 2021 05:56

У Європарламенті різко висловилися про Лукашенка

У Європарламенті різко висловилися про Лукашенка
Фото: Reuters

Олександр Лукашенко наслідує найгірші приклади контрабандистів та торгівців людьми. Про це у Twitter заявили в об'єднанні Європейської народної партії у Європейського парламенті.

"Агресія проти Литви — це агресія проти Європейського Союзу. Ми повністю підтримуємо робочу силу, яку FRONTEX (Європейська агенція з контролю кордонів) мобілізує для захисту кордону ЄС з Білоруссю," — йдеться у повідомленні.

Через посилення міграційного тиску на кордоні Литви з Білоруссю, Frontex заявила, що значно збільшить свою підтримку Литві наступного тижня. У червні кількість незаконних перетинів кордону з Білорусі до Литви зросла в шість разів, посиливши тиск на національні органи прикордонного контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко впевнений, що на Білорусь здійснюється терористична атака

"Ми готові посилити рівень підтримки та розгорнути більше офіцерів та техніки європейського постійного корпусу. Ми пришвидшуємо і підсилюємо те, що вже було заплановано. І у тісній співпраці з владою Литви ми також готуємо швидке втручання на кордоні. Кордон Литви — наш спільний зовнішній кордон", — сказав виконавчий директор Frontex Фабріс Леггері.

Євросоюз планує посилити санкції проти білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Бажання з'явилося після того, як опозиціонер Віктор Бабарико отримав 14 років в'язниці, заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті різко висловилися про Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути