середа, 02 вересня 2020 10:00

У Білорусі знайшли тіло зниклого чоловіка на місці сутичок із силовиками

У Білорусі знайшли тіло зниклого чоловіка на місці сутичок із силовиками
У Мінську знайшли тіло чоловіка на місці сутичок із силовиками. Фото: Tut.by.

У Мінську знайшли тіло 52-річного Олександра Будницького, який зник 11 серпня - на третій день протестів у Білорусі.

31 серпня родичам померлого повідомили, що тіло знайшли недалеко від торгового центру "Рига", де відбувалися сутички протестувальників і правоохоронців, - повідомляє Tut.by.

Будницкий працював на Мінському заводі шестерень і жив у гуртожитку на Ботанічній вулиці. Востаннє його бачили вранці 11 серпня.

Коли він не з'явився на роботі, колеги почали бити на сполох і 19 серпня подали заяву в Первомайське РУВС про зникнення людини, проте з правоохоронних органів з ними так і не зв'язалися. За їхніми словами, ніхто з родичів не помітив відсутності Будницького, тому не стали шукати чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі під час акцій протесту силовики затримали студентів

Офіційний представник управління Слідчого комітету по Мінську Катерина Гарлінська повідомила, що Будницького знайшли пізно ввечері 11 серпня у сквері по Берестянській вулиці.

За словами очевидців, він "перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння, попросив закурити, після чого йому стало зле - і він упав".

"При собі в чоловіка були документи, тому особу було встановлено відразу. Згідно з судово-медичною експертизою, причиною смерті є гостре отруєння етиловим спиртом. За фактом смерті проводиться перевірка", - повідомила Гарлінська.

У Білорусі 9 серпня відбулися вибори президента, відразу після яких по всій країні почалися масові протести і страйки. Білоруси вимагають чесних виборів без Олександра Лукашенка.

ЦВК країни заявив, що Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, тоді як його головний конкурент Світлана Тихановська - всього 10,09%.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі знайшли тіло зниклого чоловіка на місці сутичок із силовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути