середа, 25 травня 2022 17:15

У Білорусі запланували військові навчання на 10 полігонах

У Білорусі запланували військові навчання на 10 полігонах
У Білорусі триває перевірка боєготовності. Фото: eastnews.ua

На кінець травня в Білорусі запланували провести на 10 полігонах практичні дії чергового етапу перевірки боєготовності. Пройдуть військові навчання та марші.

Білоруські військові продовжують посилювати кордон у Брестській і Гомельській областях, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Противник вживає заходів із посилення українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та недопущення перекидання наших військ на інші загрозливі для нього напрямки. Надалі існує ймовірність продовження ракетних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури, а також артилерійських обстрілів прикордонних районів України", - сказав він.

На кордоні перебуває до семи білоруських батальйонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав "спецоперацію РФ" війною

"На кінець травня поточного року на 10 полігонах у Брестській, Гродненській, Мінській, Могильовській та Вітебській областях заплановано практичні дії чергового етапу перевірки боєготовності ЗС республіки Білорусь. В рамках цих навчань передбачається зняття ОВТ зі зберігання, а також здійснення маршів", - розповів речник.

Білорусь визнала, що постачає зброю Російській Федерації. Білоруська зброя затребувана не лише всередині країни, а й "для потреб РФ", заявив 24 травня прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі запланували військові навчання на 10 полігонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути