середа, 25 травня 2022 14:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь визнала, що постачає Росії зброю

Білорусь визнала, що постачає Росії зброю
Білоруська зброя нині має попит у російських споживачів. Фото: pixabay.com

Білорусь визнала, що постачає зброю Російській Федерації.

Білоруська зброя затребувана не лише всередині країни, а й "для потреб РФ", заявив 24 травня прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко передає "Радыё Свабода".

"У нас є спільні програми. Зараз ми інтенсивно працюємо над покращенням того, що було. Ведемо науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, зокрема, з урахуванням досвіду подій в Україні. Саме тому зараз дуже відповідальний і динамічний період для білоруської оборони", - зазначив Головченко в програмі "До півночі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав "спецоперацію РФ" війною

Головченко, який очолював Державний військово-промисловий комітет Білорусі в 2018-2020 роках, підтвердив також труднощі з експортом продукції через західні санкції проти військово-промислового комплексу країни.

"Це дуже масштабні обмеження на імпорт. Не секрет, що ми використовували західні комплектуючі. Але ВПК Білорусі не перший рік під санкціями. Тому виробники зайнялися імпортозаміщенням і зміцнили зв'язки із російськими виробниками", - додав він.

Обсяг втрат, яких економіка Білорусі за рік зазнає через санкції, становить майже $16-18 млрд. Санкції Заходу заблокували практично весь експорт Білорусі до країн Європейського Союзу та Північної Америки.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь визнала, що постачає Росії зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути