субота, 31 жовтня 2020 13:57

У Білорусі придумали штраф за прапори

У Білорусі придумали штраф за прапори
За прапори каратимуть штрафом. Фото Рейтер

Проект Кодексу про адміністративні правопорушення, який можуть прийняти в Білорусі, передбачає посилення покарання за участь у несанкціонованому масовому заході, відповідальність за "незаконне використання прапорів" і вводить нове покарання – громадські роботи. Повідомляє "Українська правда".

Проект Кодексу, над яким працюють депутати нижньої палати парламенту Білорусі, пропонує посилити покарання за участь у несанкціонованому масовому заході, непокору законним вимогам посадової особи при виконанні. Крім того, пропонується ввести нове покарання – громадські роботи, а ще притягувати до відповідальності за "незаконне використання прапорів".

Як пише видання, зараз до проекту КоАП вносяться зміни і доопрацювання фахівців, щоб розглянути законопроект у другому читанні. У серпні в державних ЗМІ з посиланням на депутатів повідомлялося, що станеться це на осінній сесії: в кінці жовтня – початку листопада, передбачалося, що нововведення набудуть чинності з 1 січня 2021 року.

Видання також наводить текст нової статті про незаконне використання прапорів, яку пропонується включити до Кодексу: "Використання прапорів або вимпелів, які не зареєстровані в установленому порядку, а також плакатів, емблем та символів, зміст яких спрямований на заподіяння шкоди громадському порядку, правам і законним інтересам громадян, у випадках, коли це заборонено законодавчими актами, а так само виготовлення або розповсюдження таких прапорів, вимпелів, плакатів, емблем або символів".

Протести в Білорусі почалися відразу після сфальшованих у серпні президентських виборів, переможцем яких оголосили Олександра Лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС впровадить санкції проти Білорусі - ЗМІ

За це пропонується призначити покарання – штраф від 5 до 20 базових величин, на індивідуального підприємця – від 10 до 40 базових величин, а на юрособу – від 20 до 60 базових величин.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі придумали штраф за прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути