Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 10:13

У Білорусі готуються до нової хвилі масштабних протестів

У Білорусі готуються до нової хвилі масштабних протестів
Після інавгурації Лукашенка в країні починаються масштабні страйки. Фото: TUT.BY.

У Білорусі в неділю, 27 вересня, відбудеться масштабний марш не згодних з самоінавгурацією Олександра Лукашенка, а до цього в країні пройде страйк проти влади.

Напередодні влада продемонструвала свою жорстокість, застосувавши водомети з фарбою, стрілянину, побиття і провокації проти протестувальників. Однак народ показав, що готовий боротися за свою країну, навіть якщо проведуть ще декілька таємних церемоній, повідомляє Nexta.

Зазначено, що працівників державних підприємств закликали найближчі 2 дні провести в режимі страйку.

"Уся країна - страйк: четвер і п'ятниця - національний страйк. Робочим колективам усіх державних підприємств знову час показати себе. Вас, як завжди, залякуватимуть, але жити в повному безправ'ї ще страшніше. За цієї влади у вас та ваших дітей усе одно немає майбутнього, кожен тиждень незаконної влади добиватиме економіку", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як минула ніч після "інавгурації" Лукашенка

Крім того, планують блокувати траси водіям та пішоходам. А також білорусів закликали не сплачувати податків і комунальних послуг, забирати вклади з банків і не купувати продукції держпідприємств.

У Білорусі тривають масові акції протесту, після того як у середу відбулася таємна інавгурація Олександра Лукашенка. У Мінську, на проспекті Переможців, силовики розпилили газ на протестувальників.

Раніше повідомляли, що Німеччина, Данія, Чехія, Польща, Литва, Латвія, Словаччина та Естонія не визнали легітимності Олександра Лукашенка, який провів таємну інавгурацію і начебто знову обійняв посаду президента Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі готуються до нової хвилі масштабних протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути