понеділок, 12 липня 2021 11:39

Twitter заблокував "новий акаунт Протасевича". Затриманий натякнув, що його примушують писати пости

Twitter заблокував "новий акаунт Протасевича". Затриманий натякнув, що його примушують писати пости
Новий акаунт Протасевича у Twitter заблокували. Фото: Reuters

Минулого тижня у Twitter створили новий акаунт затриманого білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича. Соцмережа заблокувала новостворену сторінку.

Про це повідомило видання "Радіо Свобода".

Точна причина та час блокування невідомі. "Дія облікового запису призупинена" – такий напис з'являється при спробі перейти на акаунт ексголовного редактора опозиційного Telegram-каналу Nexta.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протасевича разом із Сапегою перевели під домашній арешт

Після примусової посадки пасажирського літака Ryanair та затримання, його перевели під домашній арешт. У мережі Протасевич з'явився 7 липня. Від його імені в акаунті опублікували відео з прогулянки, де автор просить ставити йому запитання.

Один із користувачів соцмережі попросив Протасевича подати знак, якщо він пише пости під примусом – поставити два розділові знаки у реченні замість одного. Пізніше в одній із публікацій з'явилося два дефіси поспіль замість одного тире.

Поки що невідомо, хто насправді контролював "новий обліковий запис Протасевича". Білоруське законодавство забороняє особам, які перебувають під домашнім арештом, користуватися телефоном чи інтернетом, або ж виходити на вулицю.

Затриманий білоруський опозиційний журналіст Роман Протасевич записав відеозвернення в новому Twitter-акаунті. Він пообіцяв читачам завжди бути на зв'язку і запитав, що пропустив "за цей час". Протасевич перебуває під домашнім арештом. У Білорусі це ізоляція обвинуваченого від суспільства, але перебуває він удома або на орендованій квартирі.

23 травня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав викрасти літак авіакомпанії Ryanair і примусово його посадив у Мінську. На борту був опозиційний журналіст Роман Протасевич і його дівчина, громадянка РФ Софія Сапега. Їх затримали.

Зараз ви читаєте новину «Twitter заблокував "новий акаунт Протасевича". Затриманий натякнув, що його примушують писати пости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути