Ексклюзиви
середа, 07 липня 2021 18:39

Протасевич записав відеозвернення

Протасевич записав відеозвернення
Протасевич вийшов у соцмережі. Фото: tut.by

Затриманий білоруський опозиційний журналіст Роман Протасевич записав відеозвернення в новому Twitter-акаунті.

Він пообіцяв читачам завжди бути на зв'язку і запитав, що пропустив "за цей час", передає Tut.by.

"Привіт, друзі. Це мій новий Twitter. Потихеньку повертаюся до життя в інтернеті. Тепер буду завжди на зв'язку, ви в будь-який момент можете мені написати або що-небудь прокоментувати. Я постараюся максимально швидко на це відповісти", - зазначив Протасевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відреагували на допит Протасевича сепаратистами ЛНР

Протасевич перебуває під домашнім арештом. У Білорусі це - ізоляція обвинуваченого від суспільства, але перебуває він удома або на орендованій квартирі.

Франак Вечерко, який спілкувався з батьками Протасевича, повідомляв, що поряд з Романом на орендованій квартирі постійно перебували оперативники.

23 травня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав викрасти літак авіакомпанії Ryanair і примусово його посадив у Мінську. На борту був опозиційний журналіст Роман Протасевич і його дівчина, громадянка РФ Софія Сапега. Їх затримали.

У відповідь на затримання Протасевича Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня, українським авіакомпаніям і літакам забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь, а білоруським літакам з 29 травня - в авіапростір України.

Рада ЄС після інциденту закликала європейських авіаперевізників уникати перельотів над територією Білорусі. Євросоюз 5 червня запрвадив санкції щодо державних білоруських авіакомпаній. Їм заборонено користуватися повітряним простором і аеропортами ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Протасевич записав відеозвернення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути