середа, 24 лютого 2021 09:22

Twitter видалив 100 пов'язаних із урядом РФ акаунтів

Twitter видалив 100 пов'язаних із урядом РФ акаунтів
Крім російських під блокування потрапили і 130 акаунтів з Ірану. Фото: pixabay.com

Соцмережа Twitter видалила 100 пов'язаних із урядом РФ акаунтів, які намагалися дискредитувати Північноатлантичний альянс.

Ліквідували 2 мережі, які працювали за окремими напрямами, повідомили у пресслужбі компанії.

"Наше розслідування виявило та видалило мережу із 69 фейкових акаунтів, які можна надійно прив'язати до російських держсуб'єктів. Деякі з їхніх повідомлень були пов'язані з російським урядом, водночас інша частина мережі зосереджувалася на підриві віри в альянс НАТО і його стабільність", – заявили у Twitter.

Адміністрація соцмережі підкреслила, що розслідування щодо Росії завершилося видаленням також 31 облікового запису, які були пов'язані з урядом Росії. Метою ботів був вплив, спрямований проти США та ЄС.

Під блокування потрапили і 130 акаунтів з Ірану, які намагалися перешкодити публічному діалогу під час перших президентських дебатів у США. Ще одна країна, де ліквідували групу акаунтів, які займалися дезінформацією, стала Вірменія. Там видалили 35 сторінок, пов'язаних із урядом цієї держави та спрямованих проти Азербайджану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft має докази причетності РФ до кібератак на США

У Facebook та Instagram видалили десятки акаунтів, орієнтованих на внутрішню аудиторію України. У відділі безпеки Facebook їх пов'язали із партією "Європейська солідарність", ГО "Всеукраїнське об'єднання "Антикорупційний блокпост" та ГО "Справа Громад".

Зараз ви читаєте новину «Twitter видалив 100 пов'язаних із урядом РФ акаунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути