субота, 12 жовтня 2019 18:55

Туреччину закликали припинити військову операцію в Сирії

Туреччину закликали припинити військову операцію в Сирії
У ПАРЄ звернулись до Туреччини. Фото: Reuters

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паскьє закликала Туреччину припинити військову операцію на півночі Сирії.

"З великою стурбованістю я стежу за подіями, пов'язаними з військовим втручанням Туреччини в північну Сирію. Це втручання тягне за собою ризик сильної напруженості, його гуманітарні наслідки для населення регіону катастрофічні, і я шкодую про загибель людей, особливо мирних жителів", - йдеться в заяві на сайті ПАРЄ.

Паскьє нагадала про позицію Асамблеї щодо ситуації в Сирії. Вона включає заклик до всіх сторін вжити всіх необхідних заходів обережності, щоб уникнути заподіяння шкоди мирним жителям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курди відбили наступ турецької армії в Сирії

"Я очікую, що всі держави-члени Ради Європи будуть поважати цю позицію і діяти відповідально. Водночас я закликаю Туреччину покласти край військовій операції, яка вже призвела до серйозних гуманітарних наслідків і становить реальну небезпеку порушення міжнародних стандартів захисту прав людини", - йдеться в заяві.

Анкара не відступить і продовжить військову операцію в Сирії. Територія буде очищена від терористів. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Зараз ви читаєте новину «Туреччину закликали припинити військову операцію в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути