Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2024 08:33

Три країни "найрішучішим чином" засудили військову співпрацю Росії з КНДР

Три країни "найрішучішим чином" засудили військову співпрацю Росії з КНДР
Росія та КНДР підписали договір про стратегічне партнерство. Фото: nrcu.gov.ua

Сполучені Штати Америки, Південна Корея та Японія "найрішучішим чином" засуджують поглиблення військової співпраці між КНДР і Росією.

Йдеться, зокрема, про постачання з Північної Кореї до Росії зброї, яка використовується у війні проти України. Про це йдеться у спільній заяві представників трьох країн, опублікованій на сайті Держдепартаменту США.

У документі наголошується, що, окрім продовження страждань українського народу, постачання зброї з КНДР порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН та загрожує стабільності як у Північно-східній Азії, так і в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не зміг змусити Південну Корею відмовитися від допомоги Києву

Три країни наголошують, що розвиток партнерства між КНДР і Росією, про що свідчить підписання договору про стратегічне партнерство під час візиту російського диктатора Володимира Путіна до Пхеньяну 19 червня, має викликати серйозне занепокоєння у всіх, хто зацікавлений у підтримці миру та стабільності на Корейському півострові.

США, Південна Корея та Японія підтвердили свій намір і надалі зміцнювати дипломатичну співпрацю та співробітництво в галузі безпеки для протидії загрозам, які КНДР становить для регіональної та глобальної безпеки.

"Зобов'язання США щодо захисту Республіки Корея та Японії залишаються непохитними. США, Республіка Корея та Японія також підтверджують, що шлях до діалогу залишається відкритим, і закликають КНДР припинити подальші провокації та повернутися до переговорів", - йдеться у заяві.

Південна Корея може передати Україні системи ППО. Радник із національної безпеки при президенті Південної Кореї Чан Хо Джин повідомив, що у Сеулі планують переглянути позицію щодо поставок зброї Україні.

Перед тим російський диктатор Володимир Путін і лідер КНДР Кім Чен Ин підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Зараз ви читаєте новину «Три країни "найрішучішим чином" засудили військову співпрацю Росії з КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути