пʼятниця, 28 січня 2022 12:04

Три міста на вибір: Лавров кличе Зеленського для розмови з Путіним

Три міста на вибір: Лавров кличе Зеленського для розмови з Путіним
Москва готова обговорювати із Зеленським нормалізацію відносин, але не Донбас - це внутрішньоукраїнське питання, вважає Лавров. Фото: прес-служба МЗС РФ, ТАСС

Президент Володимир Зеленський може розраховувати на двосторонню зустріч із російським колегою Володимиром Путіним у Москві, Сочі або Санкт-Петербурзі - містах РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передають "РИА Новости".

Водночас обговорення питань Донбасу, на його думку, має відбуватися у Тристоронній контактній групі.

"Якщо Зеленський хоче обговорювати нормалізацію двосторонніх відносин, які страждають від збитків, завданих односторонніми діями його режиму, ми готові. Нехай приїжджає до Москви, Сочі, Санкт-Петербурга. Куди вони домовляться. Але якщо вони хочуть обговорювати Донбас – йдіть, будь ласка, до контактної групи", - сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина готова запросити терористів ЛДНР на зустріч Путіна і Зеленського – Кремль

За його словами, долучати до розв'язування ситуації на Донбасі повинні усі сторони конфлікту, зокрема ватажків самопроголошених ДНР та ЛНР.

"Коли він (Зеленський. – Gazeta.ua) заявляє, що не буде з ними (бойовиками ЛДНР. - Gazeta.ua) розмовляти, це погано. Але це погано для внутрішньоукраїнської кризи, а для наших відносин – якщо у неї є, що сказати і як виправляти ті кроки щодо їх руйнування..., ми готові це розглянути", – додав Лавров.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запросив до Туреччини Володимира Путіна та запропонував організувати його зустріч із Володимиром Зеленським в Анкарі.

У Кремлі відповіли лише на можливість візиту до Туреччини, але за умови прийнятних епідеміологічної обстановки та графіку поїздки.

Зараз ви читаєте новину «Три міста на вибір: Лавров кличе Зеленського для розмови з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути