середа, 07 березня 2018 01:32

Трамп вірить у можливість примирення з КНДР

Трамп вірить у можливість примирення з КНДР
Трамп вірить у щирість КНДР. Фото: ТСН

Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає "щирим" намір Північної Кореї розпочати переговори зі Сполученими Штатами та сподівається на досягнення "дуже позитивних" результатів.

Таке переконання він висловив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Швеції в вівторок у Білому домі, передає Укрінформ.

"Я дійсно вірю, що вони є щирими (у своїх висловлюваннях – ред.). Я сподіваюсь, що вони щирі, і ми про це дізнаємося", - заявив глава Білого дому.

Він пояснив це тим, що режим у Пхеньяні не має іншого виходу, оскільки опинився під масштабним міжнародним тиском.

"Я думаю, вони є щирими зокрема й через санкції, а також через інші наші зусилля по відношенню до Північної Кореї, включаючи ту велику допомогу, яку нам надає Китай", - підкреслив американський президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп готовий до переговорів з КНДР. Але на своїх умовах

5 березня лідер КНДР Кім Чен Ин провів зустріч зі спеціальними посланцями із Південної Кореї, які прибули до Пхеньяна заради врегулювання кризи навколо ядерної програми Пхеньяну.

У підсумку переговорів КНДР погодилася призупинити ядерні випробування і почати прямі переговори зі США щодо денуклеаризації півострова.

За словами південнокорейських перемовників, північні корейці дали зрозуміти, що відмовляться від ядерної зброї, якщо будуть усунуті військові загрози щодо країни, і вони отримають гарантії безпеки.

Також лідер Північної Кореї заявив про бажання врегулювання відносин із Південною Кореєю та почати "нову історію об'єднання батьківщини".

Нагадаємо, що 5 серпня 2017 року Рада Безпеки ООН на тлі систематичних ракетних випробувань КНДР схвалила нові санкції проти Пхеньяна. Вони можуть обійтися КНДР майже в мільярд доларів. Санкції щодо Пхеньяну підтримав і Китай.

3 вересня влада Південної Кореї заявила про шосте за останній час випробування ядерної зброї КНДР. Приводом для цього став землетрус магнітудою 5,6, можливо, штучного походження, на території Північної Кореї.

Пізніше КНДР офіційно заявила, що успішно провела випробування водневої бомби.

22 грудня Рада безпеки ООН одностайно ухвалила резолюцію про запровадження нових санкцій проти Північної Кореї. Санкції ініційовано у відповідь на випробування КНДР міжконтинентальних балістичних ракет.

Останній тест балістичної ракети в КНДР здійснили на світанку 29 листопада, ракета пролетіла близько 1000 км, досягла максимальної висоти та впала в Японському морі.

23 лютого 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про введення наймасштабніших санкцій щодо КНДР з метою запобігти ядерній і ракетній програмі Пхеньяна.

Зараз ви читаєте новину «Трамп вірить у можливість примирення з КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути