четвер, 01 липня 2021 13:42

Трамп потрапив у п'ятірку найгірших президентів США

Трамп потрапив у п'ятірку найгірших президентів США
Трамп виступає під час відвідин незавершеної ділянки прикордонної стіни 30 червня 2021-го в місті Фарре, штат Техас / Getty Images

Група американських істориків додала колишнього президента Дональда Трампа до п'ятірки найгірших президентів США.

Трамп має найнижчий рейтинг поміж усіх президентів США, які працювали в Білому домі за останні 150 років. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В імперії Трампа проблеми. Звинувачують у серйозних злочинах - ЗМІ

Історики оновили рейтинг президентів США C-SPAN. Попередній рейтинг був 2017 року. Група зі 142 істориків і політологів розглянула 10 лідерських властивостей глав Білого дому.

Після несподіваної перемоги Трампа 2016-го й поразки 2020-го історики вважають його найгіршим президентом із часів Громадянської війни в США. Однак він, як і раніше, залишається обличчям Республіканської партії та її найвпливовішою фігурою, а також потенційним кандидатом в президенти 2024 року.

З-поміж інших сучасних президентів Барак Обама піднявся з 12-го на 10-те місце в рейтингу найкращих. Рональд Рейган посів дев'яте місце, Білл Клінтон 19-те, Джордж Буш-старший 21-ше, а Джордж Буш-молодший 29-те. А Річард Ніксон, який був єдиним президентом, вимушеним піти у відставку внаслідок скандалу, посів 31-ше місце.

Історики називають Трампа найгіршим президентом в історії за двома з 10 рис - моральний авторитет і адміністративні навички. Його найсильніша позиція - суспільне переконання, в якому він посів 32-ге місце. З 2000-го C-SPAN проводить опитування щоразу, коли відбувається зміна адміністрації Білого дому.

Перше місце в рейтингу незмінно тримає Авраам Лінкольн. Джордж Вашингтон, Франклін Рузвельт і Теодор Рузвельт також увійшли до п'ятірки найкращих. Замикає п'ятірку Двайт Ейзенгавер.

Президентом із найнижчим рейтингом є Джеймс Б'юкенен - ​​попередник Лінкольна, термін перебування якого сприяв початку Громадянської війни.

Трамп заявив, що результати президентських виборів у США 2020-го були сфальсифіковані, як в Україні 2004-го. Про це він заявив під час виступу перед прихильниками в штаті Огайо. Трамп учергове підкреслив, що доведе факт "фальсифікації" виборів.

Зараз ви читаєте новину «Трамп потрапив у п'ятірку найгірших президентів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути