вівторок, 23 жовтня 2018 11:59

Тіло саудівського журналіста знайшли - прокремлівський політик

Тіло саудівського журналіста знайшли - прокремлівський політик
Опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі ніби-то випадково задушили у консульстві його батьківщини 2 жовтня

Тіло убитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі виявили в колодязі на території резиденції генконсула Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це "РИА Новости" розповів лідер прокремлівської турецької лівої націоналістичної партії "Ватан" ("Батьківщина") Догу Перінчек. Він посилається на достовірні джерела у службі безпеки, які не називає.

Офіційного підтвердження цьому нема. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обіцяв розкрити деталі справи на засіданні парламентського блоку правлячої "Партії справедливості і розвитку" 23 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Король і наслідний принц Саудівської Аравії прокоментували вбивство журналіста

Перінчек - соціаліст. Виступає з критикою правлячої партії та Ердогана, дає коментарі російським ЗМІ із суперечливих питань і закликав вивести Туреччину із НАТО. Партія "Ватан" є націоналістичним рухом антизахідного та антиамериканського спрямовання. Має контакти із росіянином Олександром Дугіним, якого називають спеціальним радником голови Кремля Володимира Путіна.

Співробітники спецслужб Саудівської Аравії задушили опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі. Убивство сталося на території консульства країни у турецькому Стамбулі 2 жовтня. Про це стверджують журналісти американської газети "Нью-Йор Таймс" і турецької "Єні Сафак". Серед ймовірних причетних — близькі до саудівської владної верхівки.

Хашоггі в минулому був радником родини короля Саудівської Аравії. Залишив країну у вересні торік. Оселився в США. У колонках для газети "Вашингтон Пост" регулярно критикував владу та особисто спадкового принца Мухаммеда бен Салмана.

Зараз ви читаєте новину «Тіло саудівського журналіста знайшли - прокремлівський політик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути