середа, 02 червня 2021 10:35

Тихановську запросили виступити в Сенаті США

Тихановську запросили виступити в Сенаті США
Світлана Тихановська виступила перед сенаторами США. Фото: Reuters

Американські сенатори Джинн Шахін, Кріс Мерфі та Роб Портман запросили лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську відвідати Вашингтон для виступу в Сенаті США.

Про це йдеться в Telegram-каналі Тихановської.

"Сенатори запросили Світлану Тихановську відвідати Вашингтон і виступити в комітеті закордонних справ в Сенаті США в червні. Також вони обговорили можливу участь Тихановської в саміті "Великої сімки". Тихановська наголосила на важливості зустрічі президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним і запропонувала підготувати позицію від білоруських демократичних сил до цієї зустрічі", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська оголосила глобальний пікет солідарності з Білоруссю

Опозиціонерка обговорила з сенаторами атаки на білоруські незалежні ЗМІ. Вона запропонувала підтримати службу "Радыё Свабода" і запустити білоруську редакцію "Голосу Америки".

"Час заяв минув, настав час рішучих дій. Тому США готові до секторальних санкцій, щоб зупинити беззаконня і свавілля режиму", - прокоментував сенатор Портман.

Білоруська опозиція готується до нової активної фази протестів. Тихановська опублікувала спільну заяву з Координаційною радою, Народним антикризовим управлінням та штабом екскандидата в президенти Валерія Цепкала. У заяві йдеться, що режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка "не межі тотальної ізоляції".

Зараз ви читаєте новину «Тихановську запросили виступити в Сенаті США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути