пʼятниця, 28 травня 2021 09:35

Тихановська оголосила глобальний пікет солідарності з Білоруссю

Тихановська оголосила глобальний пікет солідарності з Білоруссю
Тихановська оголосила 29 травня днем солідарності. Фото: tsikhanouskaya

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська анонсувала, що в суботу, 29 травня, в усьому світі відбудеться глобальний пікет солідарності з Білоруссю. У ньому візьмуть участь політики, жителі різних країн і діаспора.

Про це йдеться в Telegram опозиціонерки.

"Ми оголосили 29 травня - дату затримання чоловіка Світлани Тихановської Сергія Тихановського - днем солідарності. Цього дня в усьому світі відбудеться глобальний пікет солідарності з Білоруссю - у ньому візьмуть участь політики, жителі різних країн і діаспора. Але головне - щоб цього дня білоруси всередині країни підтримали одне одного всіма можливими способами: вуличними акціями, символами, листами політв'язням", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруська опозиція анонсувала нову активну фазу протесту

Раніше Тихановська оголосила міжнародну конференцію про нові вибори в Білорусі, яка запланована на 1-2 червня. У ній візьмуть участь її спецпредставник із виборів Олександр Шлик, глава народного антикризового управління Павло Латушко, член президії координаційної ради Ольга Ковалькова та інші представники демократичних сил і громадянського суспільства. Також у ній беруть участь представники Європарламенту, Парламентської асамблеї ОБСЄ, конгресу США, ЦВК різних країн. Також опозиція запросила й "представників режиму".

29 травня 2020 року в Гродно на пікеті на підтримання висування кандидаткою в президенти Світлани Тихановської заарештували її чоловіка й голову її ініціативної групи, відеоблогера Сергія Тихановського, а також кілька його прихильників. Згодом його звинуватили в порушення кількох статей Кримінального кодексу.

Білоруські правозахисники визнали Тихановського, а також його соратників, які проходять однією кримінальною справою, політичними в'язнями.

Зараз ви читаєте новину «Тихановська оголосила глобальний пікет солідарності з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути