неділя, 15 листопада 2020 09:48

Тихановська закликала ЄС посилити санкції проти режиму Лукашенка

Тихановська закликала ЄС посилити санкції проти режиму Лукашенка
Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала Євросоюз розширити санкції проти офіційного Мінська. Фото: facebook.com/Светлана Тихановская

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала Євросоюз розширити санкції проти офіційного Мінська.

Ідею накласти економічні санкції на "бізнеси, пов'язані з Лукашенком і наближеними до нього олігархами", вже підтримали президент, прем'є-рміністр і глава МЗС Латвії, з якими вона зустрілася 14 листопада під час візиту в Ригу. Про це повідомляється в Telegram-каналі її пресслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруська опозиція міняє тактику протестів

Тихановська закликала Національний банк Латвії зупинити співпрацю з Беларусьбанком і Белагропромбанком, а також переглянути контракти про закупівлю нафтопродуктів і металопродукції, лісової і деревообробної промисловості й алкоголю з Білорусі. Крім цього, вона запропонувала ввести обмеження проти підприємств, які звільняють працівників, що страйкують.

Зазначається, що Латвія та інші Прибалтійські країни введуть розширений список індивідуальних санкцій, "який може включати сотні імен осіб, винних у фальсифікаціях і репресіях".

Раніше Світлана Тихановська повідомила, що має намір ініціювати створення Народного трибуналу на тлі бездіяльності державної судової системи. Вона також оголосила Олександра Лукашенка і його пособників терористичною організацією.

Зараз ви читаєте новину «Тихановська закликала ЄС посилити санкції проти режиму Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути