середа, 11 листопада 2020 08:01

Білоруська опозиція міняє тактику протестів

Білоруська опозиція міняє тактику протестів
Білорусь охопили протести на початку серпня - після оголошення результатів президентськиз виборів. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів. Фото: Радіо Свобода

У Білорусі необхідно поміняти тактику протестів, щоб "не підставляти людей".

Незважаючи на зниження числа учасників акцій, протестний рух в країні не слабшає. Про це заявила лідерка опозиції Світлана Тихановська.

"Можливо, зміниться картинка, людей стане менше, тому що вже на підступах до місця збору людей забирають, не дають зібратися разом. Режиму теж страшно. Нам зараз необхідно змінювати тактику для того, щоб людей просто не підставляти. Над цим ведеться велика робота", - сказала Тіхановска російському "Дождю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кого в армію, а кого на вулицю" - Лукашенко наказав відрахувати студентів

Вона уточнила, що поки не може розкрити деталі змін тактики опозиції, про них оголосять пізніше.

"Але плани одні - це продовження боротьби, продовжувати тиск на режим. Недільні акції триватимуть, акції студентів, медиків, пенсіонерів - всі продовжують боротьбу в даному випадку", - сказала вона.

Тіхановскаприпустила, що кількість учасників на останній протестних акціях зменшилася через те, що людей "залякали", і ОМОН "повертається до ненормальної поведінки".

У Білорусі на акціях протесту в неділю, 8 листопада, затримано понад 900 осіб. Про це повідомляють правозахисники організації "Вясна". У списках правозахисного центру до цього часу вже понад 900 осіб. Серед них переможниця конкурсу Міс Білорусь-2008 Ольга Хіженкова, срібний призер Олімпійських ігор, легкоатлет Андрій Кравченко і кікбоксер Іван Ганін.

Зараз ви читаєте новину «Білоруська опозиція міняє тактику протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути