четвер, 17 вересня 2020 14:26

Тихановська готує список силовиків, причетних до тортур під час протестів

Тихановська готує список силовиків, причетних до тортур під час протестів
Опозиція Білорусі передасть Україні санкційні списки силовиків. Фото: TUT.by

Білоруська опозиція готує санкційниий список, у який ввійдуть особи, причетні до тортур, незаконних арештів і знущань над затриманими під час протестів. Його передадуть в Туреччину, Росію, країни Євросоюзу, США та Україну.

Про це заявила кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська у своєму Telegram-каналі "Пул Первой". .

"Нам передали імена та прізвища тих, хто катує і б'є людей. Ми готуємо список чиновників та силовиків, відповідальних за скоєні дії, який назвали "списком Тарайковского", - зазначила Тихановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навального отруїли ще до прибуття в аеропорт Томська - ЗМІ

За її словами, для ідентифікації винних, її команда активно працює з правозахисниками і над проєктом "Чорна книга Білорусі". Вона повідомила, що список опублікують в найближчому майбутньому і він постійно розширюватиметься.

"Я пропоную силовикам зупинити насильство і перейти на бік білоруського народу. В іншому випадку вам не уникнути справедливого суду і покарання", - наголосила Тихановська.

Першим загиблим під час протестів став Олександр Тарайковський, який, за офіційною версією МВС, планував кинути вибуховий предмет у правоохоронців, але той у нього розірвався в руках, внаслідок чого чоловік помер.

Пізніше видання "Єврорадіо" та Associated Press опублікували відео моменту загибелі Тарайковського, які спростовують версію силовиків. На відео можна побачити, що чоловік йде у бік силовиків з порожніми руками, а згодом з боку силовиків лунають постріли. На відео AP видно велику пляму крові на футболці Тарайковського.

Зараз ви читаєте новину «Тихановська готує список силовиків, причетних до тортур під час протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути