Ексклюзиви
неділя, 23 серпня 2020 13:57

У Мінську знайшли повішеним учасника протестів. Слідчі заявили, що травм не виявили

  Тіло 28-річного Микити Кривцова, який зник ще 12 серпня, знайшли повішеним в лісопарку в Мінську. Фото: Наша нива
Тіло 28-річного Микити Кривцова, який зник ще 12 серпня, знайшли повішеним в лісопарку в Мінську. Фото: Наша нива

У Мінську знайшли повішеним у лісі учасника акцій протесту проти Олександра Лукашенка, який виконує обов'язки президента Білорусі.

28-річний Микита Кривцов зник безвісти 12 серпня. Його тіло в петлі знайшли 22 серпня волонтери пошуково-рятувального загону "Ангел" у лісі в Партизанському районі Мінська.

Спочатку ЗМІ писали, що чоловіка знайшли повішеним зі слідами побоїв, але зараз кажуть, що інформація про побої не підтверджується. Дружина Кривцова підтвердила російській службі BBC, що чоловіка знайшли повішеним, про побої вона не знає, бо не бачила його, повідомляє hromadske.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко лякає Білорусь тим, що новий президент введе війська НАТО

Слідчий комітет Білорусі заявив, що смерть Микити Кривцова "не є злочинною" і не "пов'язана з подіями в країні". Мовляв, видимих ​​травм не виявлено. Загиблий "не притягувався до адміністративної відповідальності за участь у несанкціонованих заходах і не був затриманий", - зазначили слідчі.

Тіло Микити ще не показали родичам.

Це вже 4-й демонстрант, про смерть якого точно відомо.

Микиті Кривцову було 28 років. Сім'я шукала його 10 днів. Поліція оголосила його зниклим безвісти. Зв'язок з ним зник 12 серпня, в останній день післявиборчих протестів. Він родом з Молодечно, його сім'я живе в Жодино. У Кривцова залишились дружина та маленька дочка.

Першим загиблим під час протестів став Олександр Тарайковський, який, за офіційною версією МВС, планував кинути вибуховий предмет у правоохоронців, але він у нього розірвався в руках, внаслідок чого він помер.

Пізніше видання "Єврорадіо" та Associated Press опублікували відео моменту загибелі Тарайковського, які спростовують версію силовиків. На відео можна побачити, що чоловік йде у бік силовиків з порожніми руками, а згодом з боку силовиків лунають постріли. На відео AP видно велику пляму крові на футболці Тарайковського.

Другий загиблий — 25-річний Олександр Віхор із Гомеля. Він помер у лікарні, куди його привезли 9 серпня після затримання, коли він їхав до своєї дівчини. В Олександра були проблеми з серцем. Коли він тривалий час перебував у автозаку, що стояв на спеці в черзі до слідчого ізолятора, йому стало погано.

Внаслідок ДТП загинув Артем Поруков, який, за даними МВС, брав участь в акціях протесту. Силовики кажуть, що на дорозі його збила машина.

У випадку із загибеллю 43-річного жителя Бреста Геннадія Шутова білоруські силовики визнають, що стріляли в нього із бойових патронів. Водночас вони кажуть, що він сам напав на правоохоронців і їм довелося відкривати вогонь. Внаслідок цього Шутов дістав вогнепальне поранення голови.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську знайшли повішеним учасника протестів. Слідчі заявили, що травм не виявили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути