середа, 18 жовтня 2017 11:20

Терористи убили більше 100 чоловік за добу

Терористи убили більше 100 чоловік за добу
Майбутні афганські правоохоронці були поранені під час атаки талібів. Фото: ВВС

Щонайменше 105 чоловік загинули внаслідок нападу терористів-талібів на поліцейські дільниці та адмінбудівлі в двох афганських містах, поранено більше 115 цивільних і 58 представників поліції.

Серед загиблих - начальник поліції провінції Пактія, повідомляє ВВС.

Масштабний теракт стався у вівторок у місті Ґардез, провінція Пактія.

Спочатку терорист-самогубець підірвав біля поліцейського навчального центру авто, а потім до приміщення увірвалися озброєні люди та відкрили вогонь. У перестрілці загинули щонайменше 6 терористів і 74 поліцейських, - повідомляє міністерство внутрішніх справ Афганістану. Серед загиблих правоохоронців - начальник поліцейського управління провінції.

Серед жертв із числа мирного населення - жінки та студенти. Багато хто з цивільних прийшов до поліції, аби отримати паспорт або ідентифікаційний номер. Медики закликали небайдужих здати кров для потерпілих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ великі втрати: двоє загинули та ще чотирьох поранено

За кілька годин до теракту в Гардезі, таліби атакували адміністрацію округу Ардар в провінції Газні, повідомляє The New York Times.

Терористи влаштували невеликий вибух, а потім спрямували в адміністративну будівлю начинений вибухівкою військовий позашляховик типу Humvee. В результаті вибуху постраждали будівлі окружної адміністрації, поліцейського управління та 30 будинків мирного населення. Загинуло 25 поліціянтів та 5 цивільних, 10 правоохоронців було поранено.

Цього року поліція та збройні сили Афганістану зазнали значних втрат у боротьбі з талібами, котрі виступають за встановлення в країні суворої релігійної диктатури.

У ході рятувальної операції спецслужби Америки та Пакистану звільнили родину, котра 5 років пробула у полоні. Американка Кейтлін Коулман, її чоловік-канадець Джошуа Бойл та троє народжених у неволі дітей були звільнені з полону талібів.

Зараз ви читаєте новину «Терористи убили більше 100 чоловік за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути