пʼятниця, 13 жовтня 2017 13:23

Спецслужби звільнили родину після 5 років полону

Спецслужби звільнили родину після 5 років полону
Кейтлін та Джошуа пробули в полоні 5 років. Фото: АР

У ході рятувальної операції спецслужби Америки та Пакистану звільнили родину, котра 5 років пробула у полоні.
Про це повідомляє Associated Press.

Американка Кейтлін Коулман, її чоловік-канадець Джошуа Бойл та троє народжених у неволі дітей були звільнені з полону талібів.

Спецслужби провели розвідку та атакували вантажівку, що перевозила родину заручників у кузові. Один із терористів був відразу вбитий, останніми словами, які він сказав своєму товаришеві були "убий заручників". Проте всі п'ятеро залишилися живі.

Операція пройшла блискавично з мінімальними втратами для полонених — Джошуа Бойл був поранений шрапнеллю в ногу, і зараз почувається добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка вирішила самостійно помститися терористам за смерть 5-річного сина

Уряд США кілька років домагався від пакистанського уряду допомоги у звільнені заручників. Дональд Трамп подякував Пакистану за те, що країна зробила задля безпеки в регіоні.

Джошуа Бойл раніше був одружений за Зайнаб Хадр — жінці із родини канадських мусульман, яка має певні зв'язки з Аль-Каїдою. Проте чоловік не вважає, що це могло стати причиною для викрадення.

B 2012 Кейтлін та Джошуа вирішили влаштувати "екзотичну" мандрівку Росією, Казахстаном, Таджикистаном, Киргизстаном та Афганістаном. Саме в горах у останній країні вони й потрапили в полон до талібів. Кейтлін на той час була вагітна першою дитиною.

Голова іранського Корпусу вартових Ісламської революції Мохаммад Алі Джафарі заявив, що в разі запровадження нових санкцій, його країна може здійснити ракетний удар по військових США в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби звільнили родину після 5 років полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути